Dienstregeling 2019: alleen kleine veranderingen en enkele extra trein

De dienstregeling 2019 zal nauwelijks anders zijn dan de huidige dienstregeling. Alleen tussen Amsterdam en Rotterdam komt er een trein bij. Tussen Utrecht en Gouda zullen de treinen iets beter gespreid gaan rijden. Verder wordt de Sprinter Den Haag – Utrecht versneld. De nieuwe dienstregeling verschijnt ook weer op papier en is te koop via Treinwebshop en vanaf 7 december ook via de AKO boekwinkels.

Amsterdam – Rotterdam (HSL)

Vanaf 9 april 2018 werd de Intercity Direct Amsterdam – Rotterdam eenmaal per uur vervangen door de intercity naar Brussel. Per dienstregeling 2019, die ingaat op 9 december 2018, gaan er vijf snelle treinen per uur rijden tussen Amsterdam en Rotterdam: tweemaal per uur een Intercity Direct naar Breda, eenmaal per uur de Intercity Brussel (eveneens via Breda) en nog eens tweemaal per uur een Intercity Direct tot aan Rotterdam. Vier maal per dag rijdt de intercity Brussel overigens niet vanuit Amsterdam, maar vanuit Den Haag. Op die momenten rijden er dus vier treinen per uur tussen Amsterdam en Rotterdam.

Utrecht – Gouda (IC)

Tussen Utrecht en Gouda rijden nu al acht intercity’s per uur: de ene helft gaat door naar Rotterdam en de andere helft naar Den Haag. Deze treinen rijden nu nog vlak achter elkaar, waardoor de wachttijd tussen twee treinen maximaal 12 minuten bedraagt. In de nieuwe dienstregeling gaan de treinen iets beter verspreid rijden, waardoor de maximale wachttijd tussen twee treinen 10 minuten gaat worden.

Utrecht – Gouda – Den Haag (Sprinter)

De Sprinters Utrecht – Den Haag worden tussen Utrecht en Gouda circa 8 à 9 minuten versneld. De treinen zullen straks korter stilstaan in Woerden en Gouda Goverwelle. Wel zal de trein straks langer stilstaan in Gouda (circa 5 à 6 minuten) en diverse aansluitingen bieden. Tussen Gouda en Den Haag gaan alle Sprinters stoppen op het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Op dit station kunnen treinreizigers straks overstappen op RandstadRail. Naar verwachting zullen ruim 2.000 reizigers van dit nieuwe station gebruik gaan maken.

©Treinreiziger.nl

Tagged with:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl Nederlands
X
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
SOCIALICON