Spoorboekje ook in 2019 op papier

Ook de treintijden van 2019 zullen weer op papier verschijnen. Dat hebben Treinreiziger.nl en Rover bekend gemaakt. De twee organisaties geven sinds 2013 het papieren spoorboekje uit. Net als voorgaande jaren kost het papieren spoorboekje € 9,95. Online is het boekje via Treinwebshop al te reserveren, vanaf de eerste helft van december zal het boekje ook te koop zijn via de (AKO) boekwinkels op het station.

Veranderingen in 2019

De nieuwe dienstregeling gaat in per zondag 9 december. Per die datum wordt het treinaanbod tussen Amsterdam en Rotterdam uitgebreid. Verder zijn er tal van kleine aanpassingen. Bijvoorbeeld rond Schiphol krijgen sommige treinen een andere vertrektijd. Daarnaast gaan de intercity’s tussen Utrecht en Gouda beter verspreid rijden en hoeft de Sprinter Den Haag – Utrecht minder lang te wachten te Gouda Goverwelle en Woerden. Een andere verbetering is de introductie van een rechtstreekse trein tussen Maastricht en Aken. Dankzij deze nieuwe trein van Arriva hoeven reizigers tussen deze twee steden niet meer twee keer over te stappen.

Sinds 1917

Treinreiziger.nl en Rover hebben de afgelopen jaren meer dan 25.000 spoorboekjes verkocht. Alhoewel de vraag de afgelopen jaren afgenomen is, verwachten Treinreiziger.nl en Rover ook komend jaar weer enkele duizenden spoorboekjes te verkopen. In het spoorboekje zijn niet alleen de treintijden van NS opgenomen, maar ook van Arriva, Keolis en Connexxion (inclusief Breng en Blauwnet). Sinds 2010 is NS gestopt met de uitgave van het papieren spoorboekje. Het spoorbedrijf wijst erop dat gedurende het jaar het voor kan komen dat er kleine wijzigingen in de dienstregeling worden toegepast. Het eerste spoorboekje verscheen in 1917 en heette ‘officieele reisgids der Nederlandse Spoorwegen’. Daarvoor waren reizigers aangewezen op A4’tjes met treintijden op de stations.

©Treinreiziger.nl

Tagged with:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl Nederlands
X
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
SOCIALICON