Eurostar: 12% meer reizigers en 17% meer omzet

Eurostar, de hogesnelheidstreindienst tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland presteerde een recordomzet in het derde kwartaal van 2018. Het passagiersaantal steeg met 12% in vergelijking met het voorgaande jaar (3 miljoen in 2018 vs. 2,69 miljoen in 2017). De omzet steeg met 17% (247 miljoen Britse pond in 2018 vs. 211 miljoen Britse pond in 2017).

Groei

Het aantal reizigers nam toe door onder andere de introductie van de nieuwe verbinding Londen – Amsterdam. Die trok tot volgens Eurostar 130.000 extra reizigers. Mike Cooper, CEO van Eurostar: “Na een sterke zomerperiode is Eurostar goed blijven presteren, gestimuleerd door onze nieuwe treinverbinding van Londen naar Amsterdam, die het reizen tussen deze belangrijke hoofdsteden heeft getransformeerd. Het potentieel van onze Amsterdamse route is groot, omdat Nederland steeds populairder wordt als een zakelijke en toeristische bestemming.” Eurostar maakte eerder al bekend dat er vanaf juni 2019 een derde Eurostar gaat rijden.

Zakelijk

Behalve de nieuwe verbinding met Nederland, heeft ook de zakelijke markt bijgedragen aan de groei van Eurostar. Eurostar heeft naar eigen zeggen 21% meer zakelijke reizigers vervoerd dan een jaar eerder.

©Treinreiziger.nl

Tagged with:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl Nederlands
X
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
SOCIALICON