‘Meer geld terug bij treinvertraging in de hele EU’

Treinreizigers in de hele EU krijgen als het aan het Europees Parlement ligt in de nabije toekomst hogere compensaties bij vertragingen of annuleringen van treinen. Wie een lang traject wil afleggen moet dat op één ticket kunnen doen, ook over de grens heen. Mensen met een beperking hebben recht op kosteloze hulp en het moet eenvoudiger worden om fietsen mee te nemen.

Geld terug bij overmacht

Het parlement stemde voor een herziening van de passagiersrechten en -verplichtingen die de ongelijkheid tussen EU-landen moet opheffen. Passagiers die hun reis voortzetten ondanks vertragingen krijgen recht op terugbetaling van de helft van hun treinkaartje bij een vertraging van 60 tot 90 minuten, 75 procent bij een vertraging tussen 91 en 120 minuten en 100 procent boven de twee uur. Passagiers moeten overal in de EU alles kunnen terugkrijgen, of in elk geval het deel dat ze niet hebben afgelegd, als ze besluiten hun reis af te breken in geval van ernstige vertragingen, ook bij overmacht.

Huidige regeling

Europarlementariër Dennis de Jong (SP) is verheugd: “Bij elke vertraging langer dan een uur hoort financiële compensatie. De maatschappij moet ook vervangend vervoer en zo nodig een hotelovernachting regelen.” Op dit moment moeten spoorwegmaatschappijen bij een vertraging van een uur minimaal een kwart van het ticket vergoeden, en pas bij een vertraging van twee uur of meer de helft van het ticketbedrag terugbetalen.

Onderhandeling

“Reizen met de trein is een duurzaam alternatief voor de auto of het vliegtuig”, stelt Matthijs van Miltenburg (D66). “Het moet makkelijker worden om te kiezen voor de trein. We halen de klimaatdoelen van Parijs niet met het vliegtuig.” Over de nieuwe regels moet nog worden onderhandeld met de lidstaten en de Europese Commissie, die vorig jaar voorstelde de uit 2009 daterende wetgeving te verbeteren. Volgens Brussel passen nu alleen Nederland, België, Denemarken, Italië en Slovenië de regels voor passagiersrechten toe.

©Treinreiziger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl Nederlands
X
Help-Desk