Connexxion FLIRT

Product Elektrisch treinstel
Type Flirt 3
Aantal 2
Aantal delen 3
Aanschafkosten 6,3 miljoen Euro per stuk[1]
Nummering 5038-5039
Fabrikant Stadler Rail
Exploitant Connexxion
Inzetgebied Valleilijn
Spoorwegnet Nederland
Bouwjaar 2017
Indienststelling 2 februari 2018
Samenstelling mABk + B1 + mBk
Asindeling Bo’ 2′ 2′ Bo’
Assen 8
Spoorwijdte 1435 mm
Breedte 2.820 mm
Hoogte 4.120 mm
Maximumsnelheid 160 km/h
Dienstsnelheid 130 km/h
Vloerhoogte 780 mm (laag)
808 mm (bakovergang)
1.180 mm (hoog)
Deuren Elektrische zwenk-schuifdeuren
3 per zijde
Deurbreedte 1300 mm
Aantal zitplaatsen Totaal:180
Zitplaatsen 1e klas 16
Zitplaatsen 2e klas 155
Aantal klapzittingen 9
Techniek
Stroomsysteem = 1.500 V
Aandrijving elektrisch
Treinbeïnvloeding ATB-NG
Treinradio GSM-R
Koppeling Scharfenbergkoppeling

De Connexxion FLIRT is een serie van twee elektrisch aangedreven treinstellen van het Nederlandse vervoersbedrijf Connexxion. De treinstellen zijn gebouwd door de Zwitserse treinbouwer Stadler Rail en gebaseerd op het Flirt 3-platform van dit bedrijf. Ze worden sinds 2018 ingezet om de capaciteitsvraag op de Valleilijn, met name in de spits, op te vangen. Samen met vijf 2-delige Protos-treinstellen verzorgen ze de treindienst op de Valleilijn. Voordat de FLIRT-treinstellen op deze lijn in dienst kwamen, werd gebruik gemaakt van twee gekoppelde GTW-diesel driewagenstellen van dochteronderneming Breng.

Ontwerp en bouw

De Flirt-treinstellen bestaan uit drie rijtuigen die bij de bakovergangen opgelegd zijn op jacobsdraaistellen. Door het gebruik van een jacobsdraaistel is de bakovergang kort en breed. Deze brede bakovergangen met een lage vloer zijn ook gebruikelijk bij metro’s en trams. Het ruime zicht door het gehele treinstel in combinatie met cameratoezicht heeft de bedoeling een gevoel van veiligheid te geven. De vloerhoogte is met 780 mm precies gelijk aan de hoogte van de meeste perrons. Verder is de Connexxion FLIRT ook voorzien van cabinedeuren, net als de NS FLIRT.

Van binnen ontbreken dwars-/kopwanden en tussendeuren, wel worden eerste en tweede klas door glazen deuren en tussenwanden gescheiden. De treinstellen zijn voorzien van airconditioning, een reizigersinformatiesysteem met displays en automatische omroep. Naast beveiligingcamera’s is er een noodoproepsysteem waarmee na bediening van de reizigersnoodrem akoestisch contact met de machinist mogelijk is.

De treinstellen zijn voorzien van het ATB-NG beveiligingssysteem, het kan ook overweg met ATB-EG.

Reizigers hebben toegang tot usb-oplaadpunten voor het opladen van mobiele apparaten, stopcontacten en een gratis toegankelijk wifi-netwerk. Verder zijn de treinstellen naast een lage vloer, voorzien van uitschuiftreden en een rolstoeltoegankelijk toilet om het reizen voor mensen met een fysieke beperking gemakkelijker te maken. De bekleding van het meubilair is uitgevoerd in donkerblauw in de 1e klas en beige met blauwe strepen en donkerblauwe hoofdsteunen in de 2e klas. Verder is een groot deel van de ramen uitgerust met zonneschermen, net als bij de Keolis Nederland FLIRT.

Gegevens

Concessie Type Aandrijving Toilet Aantal Serie In dienst
Valleilijn Flirt 3 Elektrisch ja 2 5038 – 5039 2018

Inzet

De treinstellen worden vanaf februari 2018 ingezet op de Valleilijn. In de dienstregeling 2018 wordt het materieel ingezet op de volgende verbindingen:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
31300 Stoptrein (Connexxion) Amersfoort – Barneveld Centrum – Ede-Wageningen Onderdeel van de Valleilijn.
31400 Stoptrein (Connexxion) Amersfoort – Barneveld Centrum – Barneveld Zuid Onderdeel van de Valleilijn.

Namen

Namen op de Connexxion FLIRT’s
Stelnummer Naam
5038 Conny Bieze
5039
nl Nederlands
X
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
SOCIALICON