Keolis Nederland FLIRT

Product Elektrisch treinstel
Type Flirt 3
Aantal Flirt III: 9
Flirt IV: 7
Totaal: 16
Nummering III: 7301-7309
IV: 7401-7407
Fabrikant Stadler Rail
Exploitant Keolis Nederland
Inzetgebied Zwolle – Enschede, Zwolle – Kampen
Spoorwegnet Nederland
Bouwjaar 2017
Indienststelling 10 december 2017
Samenstelling van de bakkenIII: mABk + B1 + mBk
IV: mABk + B1 + B2 + mABk
Asindeling III: Bo’ 2′ 2′ Bo’
IV: Bo’ 2′ 2′ 2′ Bo’
Assen III: 8
IV: 10
Spoorwijdte 1435 mm
Massa III: 110,3 t
IV: 131,7 t
Lengte over buffers III: 63,20 m
IV: 80,70 m
Breedte 2.820 mm
Hoogte 4.120 mm
Omgrenzingsprofiel Bovenste deel: G2
Onderste deel: GI2
Maximumsnelheid 160 km/h
Dienstsnelheid 140 km/h
Minimale boogstraal 150 m
Vloerhoogte 780 mm (laag)
808 mm (bakovergang)
1.180 mm (hoog)
Deuren Elektrische zwenk-schuifdeuren
III: 3 per zijde
IV: 4 per zijde
Deurbreedte 1300 mm
Aantal zitplaatsen Totaal:III: 180
IV: 241
Zitplaatsen 1e klas III: 16
IV: 32
Zitplaatsen 2e klas III: 155
IV: 200
Aantal staanplaatsen III: 179
IV: 228
Techniek
Stroomsysteem = 1.500 V
Aandrijving elektrisch
Vermogen 3.000 kW
Continuvermogen 2.000 kW
Trekkracht 200 kN
Treinbeïnvloeding ATB-NG
Treinradio GSM-R
Koppeling Scharfenbergkoppeling

 

De Keolis Nederland Flirt is een elektrisch aangedreven type lichtgewichttreinstel van de Keolis Nederland. De treinstellen zijn gebouwd door de Zwitserse treinbouwer Stadler Rail en gebaseerd op het FLIRT3-platform van dit bedrijf. De treinen zijn bestemd voor de concessies Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen. Zij rijden onder de naam ‘Blauwnet’, van het Overijsselse regionale treinvervoer.

De Flirt (acroniem voor Flinker Leichter Innovativer Regionaltriebzug) wordt gekenmerkt door licht en ruimte in het interieur. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het gebruik van jacobsdraaistellen gecombineerd met brede open bakovergangen en een lage vloer. De lage vloer in combinatie met een uitschuifbare treeplank maakt het treinstel gemakkelijker toegankelijk voor personen met een fysieke beperking. Door het lage gewicht van het treinstel in combinatie met een hoog aanzetkoppel is het uitermate geschikt voor treindiensten met veel stops en korte haltetijden.

Ontwerp en bouw

De Flirt-treinstellen bestaan uit drie of vier rijtuigen die bij de bakovergangen opgelegd zijn op Jacobsdraaistellen. Door het gebruik van een Jacobsdraaistel is de bakovergang kort en breed, wat zorgt voor een grote mate van transparantie. Hierdoor hebben deze treinstellen brede bakovergangen en een lage vloer, zoals ook gebruikelijk is bij metro’s en trams. Het ruime zicht door het gehele treinstel in combinatie met de aanwezige camera’s heeft de bedoeling een gevoel van veiligheid op te leveren. De vloerhoogte is met 780 mm precies gelijk aan de hoogte van de meeste perrons.

Van binnen ontbreken dwars-/kopwanden en tussendeuren, alleen de eerste en tweede klas worden door glazen deuren en tussenwanden van elkaar gescheiden. De treinstellen zijn onder andere voorzien van airconditioning, een reizigersinformatiesysteem met displays en automatische omroep, (beveiliging)camera’s en een noodoproepsysteem waarmee na bediening van de reizigersnoodrem akoestisch contact met de machinist mogelijk is.

De treinstellen worden voorzien van ATB-NG. Dit beveiligingssysteem kan ook overweg met ATB-EG.

Reizigers krijgen onder meer toegang tot usb-oplaadpunten voor het opladen van mobiele apparaten, stopcontacten en een gratis toegankelijk wifi-netwerk. Verder zijn de treinstellen voorzien van een lage vloer, uitschuiftreden en een rolstoeltoegankelijk toilet om het reizen voor mensen met een fysieke beperking makkelijker te maken. Het meubilair is uitgevoerd in rood met grijze hoofdsteunen voor de 1e klas, grijs met blauwe, grijze of paarse hoofdsteunen voor de 2e klas en volledig grijs in de stiltezones. Verder is een groot deel van de ramen uitgerust met zonneschermen, net als de Connexxion FLIRT.

Onderhoud

De treinstellen worden onderhouden in de werkplaats van Stadler Rail te Hengelo.

Inzet

De treinstellen worden vanaf 10 december 2017 ingezet in de concessie Zwenzwoka onder de merknaam Blauwnet. In de dienstregeling 2018 wordt of zal het materieel worden ingezet op de volgende verbindingen:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
7900 Sprinter (Keolis) Zwolle – Almelo – Hengelo – Enschede Onderdeel van Blauwnet
17900 Intercity (Keolis) Zwolle – Almelo – Hengelo – Enschede Onderdeel van Blauwnet. Rijdt alleen op werkdagen overdag en 1x per uur.
8500 Sprinter (Keolis) Zwolle – Kampen Onderdeel van Blauwnet. Stopt voor onbepaalde tijd niet in Zwolle Stadshagen.
nl Nederlands
X
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
SOCIALICON